LIEVER ÉCHT AFSPREKEN
MET ONZE SPECIALISTEN?

Alles wat je moet weten over stabilisé

Chape en stabilisé worden weleens door elkaar gebruikt. Maar vergis je niet, stabilisé is niet hetzelfde als chape. In deze blog ontdek je alles wat je moet weten over stabilisé.

Wat is stabilisé?

Een stabilisélaag is een waterdoorlatende opvulling die zorgt voor een voldoende stabiele ondergrond. Anders dan een chape. Dat is een dekvloer waarop vloerbedekking kan worden aangebracht. Hoewel voor de aanmaak van stabilisé en chape grotendeels dezelfde ingrediënten worden gebruikt, zijn de mengverhoudingen toch wel anders. Wat ook resulteert in een andere structuur.

Dit zijn de voordelen van stabilisé.

Samenstelling van stabilisé

Het hoofdbestanddeel van stabilisé is zand. Daarom wordt stabilisé ook wel eens gestabiliseerd zand genoemd. Stabilisé bevat minder cement dan chape. Doordat het zand al voldoende water in zich heeft moet er geen water toegevoegd worden. De gemiddelde mengverhouding is één deel cement per acht delen zand.

Maak kennis met alle troeven van stabilisé.

Wanneer stabilisé gebruiken?

Stabilisé is een ideale opvullaag om een ondergrond te creëren voor de aanleg van een oprit of terras. Stabilisé is hiervoor uitermate geschikt omdat het een waterdoorlaatbare laag vormt die toch een voldoende massieve fundering vormt.

Zelf stabilisé maken of kiezen voor levering

Zelf stabilisé maken kan, maar dan wel op voorwaarde dat je de juiste ingrediënten en mengverhoudingen respecteert. De kwaliteit van de stabilisé staat of valt met de correctheid van de samenstelling. Wil je problemen vermijden? Dan kies je beter voor klaargemaakte stabilisé die bovendien netjes op de werf wordt geleverd door een ervaren specialist.

 

Bij Wijckmans hebben we een eigen betoncentrale. Die zorgt voor de professionele productie van beton, chape en stabilisé. Je kunt er zelf de gewenste hoeveelheid stabilisé afhalen of klaargemaakte stabilisé laten leveren op je werf.

 

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor stabilisé? Neem dan zeker contact met ons op voor meer informatie!

Vorige

Kom alles
ontdekken in onze
showroom, maak
een afspraak of
vraag een offerte

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief of volg ons via social media.