LIEVER ÉCHT AFSPREKEN
MET ONZE SPECIALISTEN?

Wat zijn Wasserstrich-bakstenen?

Je hebt misschien al horen praten over Wasserstrich-bakstenen. Maar waarin verschillen deze gevelstenen van andere types en wat zijn hun grote troeven? In deze blog ontdek je alles wat jij moet weten over Wasserstrich-bakstenen.

Bakstenen vol ruwe elegantie

De Wasserstrich-baksteen is intussen helemaal ingeburgerd in ons land. Dit type baksteen laat je gevel en je woning baden in een ruw elegante stijl en geeft je de kans om te spelen met de horizontale lijnen. Dankzij deze slanke bakstenen krijgt je gevel net dat tikkeltje extra karakter.

Bakstenen voor kleurnuances

De matte en onbezande Wasserstrich-bakstenen zorgen ervoor dat vele kleurschakeringen mogelijk worden. Deze baksteen wijkt af van de traditionele productiewijze waarbij klei wordt bezand. Om Wasserstrich-bakstenen te produceren, wordt de klei geperst in een mal. En na het bakprocédé wordt er een speciale techniek met water gebruikt om de stenen uit de mal te halen. Zo ontstaat de verweerde uitstraling van de Wasserstrich-bakstenen.

Wasserstrich-bakstenen zijn perfect geschikt voor nieuwbouw en renovatie.
Met Wasserstrich-bakstenen ga je voor ruwe elegantie.

Bakstenen voor nieuwbouw en renovatie

Met Wasserstrich-bakstenen ga je voor een allround gevelsteentype. Deze gevelstenen polyvalent noemen, is een understatement. Ze zijn perfect geschikt voor nieuwbouw en renovatie. 

Bovendien zijn de Wasserstrich-bakstenen inzetbaar volgens verschillende bouwwijzen: traditionele metselwerken, verlijming en dunmetselen. Deze veelheid aan opties geeft je ook de mogelijkheid om het lineaire karakter van je gevel mooi te accentueren.

Wijckmans, expert in bakstenen

De toonzaal van Wijckmans herbergt een uiterst uitgebreid aanbod van gevelstenen in alle mogelijke types en formaten. Samen met onze ervaren medewerkers bekijk je alle mogelijkheden en kun je rekenen op professioneel advies. Zo maak je gegarandeerd de juiste keuze bij de selectie van de ideale gevelsteen voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject.

 

Meer weten over ons ruime assortiment bakstenen? Lees er alles over!

Vorige

Kom alles
ontdekken in onze
showroom, maak
een afspraak of
vraag een offerte

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief of volg ons via social media.