LIEVER ÉCHT AFSPREKEN
MET ONZE SPECIALISTEN?

Brievenbus metselen? Snel aan de slag!

Een stijlvolle brievenbus in dezelfde steen als je woning geeft je huis extra uitstraling. Maar hoe ga je nu aan de slag om zelf zo’n brievenbus te metselen? In deze blog geven we je enkele gebruiksklare tips. Succes!

Brievenbus metselen: eerst nadenken, dan doen

De allereerste stap bij het metselen van je eigen brievenbus: een metalen brievenkastje voorzien dat het hart vormt van je brievenbus. Hou ook rekening met de grootte van je steen om de afmetingen van je brievenbus te bepalen. Want zo kun jij jezelf heel wat zaagwerk besparen bij het metselen van je brievenbus.

De allereerste stap bij het metselen van je eigen brievenbus: een metalen brievenkastje voorzien dat het hart vormt van je brievenbus.

Brievenbus metselen: fundering gieten

Net zoals je woning zelf moet ook je brievenbus een goede fundering hebben. Anders dreigt het bouwwerkje te snel te verzakken of te barsten. Maak eerst een houten bekisting en giet een betonfundering van ongeveer 10 centimeter dik. Zorg er ook voor dat de funderingsplaat aan elke zijde een 10-tal centimeter breder is dan de brievenbus die je erop zult metselen.

Bevestig daarna op de vier hoeken van de funderingsplaat een houten lat tegen de funderingsbekisting.

Brievenbus metselen: voorbereiding en uitvoering

Leg de eerste rij stenen uit op de funderingsplaat. Bevestig daarna op de vier hoeken van de funderingsplaat een houten lat tegen de funderingsbekisting. Gebruik een laser om daarop de verschillende rijhoogtes aan te duiden. Vooraleer je de brievenbus begint te metselen, heb je nu alleen nog een metselkoord nodig.

Dan is het moment aangebroken om je brievenbus echt te gaan metselen. Span de metselkoord op de eerste rijhoogte en start met de metselwerken van de eerste rij stenen. Pas na de eerste metselrij de koord aan en start met de volgende rij. Van zodra je boven het grondniveau uitkomt, is het tijd om de waterkeringsfolie aan te brengen. Die voorkomt dat de stenen grondvocht opzuigen. Nu ga je verder met het metselen van de brievenbus. Denk er wel aan om op de gewenste hoogte een opening te laten die je toelaat om het brievenkastje erin te plaatsen.

 

Brievenbus metselen: finishing touch

Ben je klaar met de brievenbus te metselen? Dan is het tijd voor de afwerking van het front van het brievenkastje. Daarvoor kun je hout gebruiken of een brievenbusgleuf in blauwe hardsteen. Als allerlaatste stap blijft dan nog alleen het voegwerk over en klaar is kees!

Vorige

Kom alles
ontdekken in onze
showroom, maak
een afspraak of
vraag een offerte

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief of volg ons via social media.