LIEVER ÉCHT AFSPREKEN
MET ONZE SPECIALISTEN?

Laminaat leggen doe je zo

Een mooie laminaatvloer is een sterke meerwaarde voor elke ruimte. Maar hoe slaag je erin om laminaat te leggen op een vlotte en correcte manier? In deze blog nemen we je stap voor stap mee in het plaatsingsproces. Lees snel verder en word een echte laminaat-pro!

Laminaat leggen: voorbereiding

Nadat jij je laminaattegels hebt gekocht, doe je er goed aan om ze even te laten ‘rusten’. Dat doe je door ze minimaal 48 uur te laten liggen in de ruimte waar je het laminaat zal leggen. Zorg ook voor een propere en droge ondergrond. Eventuele oneffenheden egaliseer je eerst, zodat je kunt starten met het leggen van je laminaat op een egaal vloeroppervlak.

Wil jij je laminaat verstandig leggen?

Laminaat leggen: ondervloer

De tweede belangrijke stap om op een goede manier laminaat te leggen, is de voorbereiding van de ondervloer. Snij de ondervloer op maat en bevestig de verschillende delen met isolerende tape aan elkaar. Zo verkrijg je een perfect isolerende en geluiddempende ondervloer: een belangrijke voorwaarde om op een correcte wijze laminaat te leggen.

Laminaat leggen: plaatsing van de laminaattegels

Dan is het tijd voor het echte werk: de plaatsing van de laminaattegels. Wil jij je laminaat verstandig leggen? Dan begin je best in de hoek het verst verwijderd van de deur. Zorg altijd voor een uitzetvoeg van 8 à 10 millimeter vanaf het laminaat tot de muur. Klik de laminaattegels aan elkaar en werk zo rij per rij af terwijl jij je laminaat aan het leggen bent. Tip: gebruik laminaattegels van de verschillende pakken door elkaar. Zo vermijd je dat lichte kleurverschillen tussen de verschillende pakken laminaat te hard gaan opvallen. Nadat je klaar bent met laminaat leggen, is het tijd om de blokjes voor de uitzetvoegen te verwijderen en kan je starten met het plaatsen van de plinten.

Laminaat leggen met Wijckmans!

Laminaat leggen is een klus die je mits wat handigheid én de juiste materialen makkelijk zelf kunt klaren. Bij Wijckmans vind je behalve professioneel advies bij het leggen van laminaat ook alle benodigdheden: een ruim assortiment laminaat, plinten, ondervloeren en alle andere materialen die nodig zijn om je laminaatplaatsing tot een goed einde te brengen.

 

Ben je op zoek naar hulp om op een goede manier laminaat te leggen? Kom dan zeker langs in onze toonzaal. Onze medewerkers staan voor je klaar!

Vorige

Kom alles
ontdekken in onze
showroom, maak
een afspraak of
vraag een offerte

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief of volg ons via social media.