LIEVER ÉCHT AFSPREKEN
MET ONZE SPECIALISTEN?

Ga voor baksteen als gevelmateriaal

Geen bekender bouwmateriaal dan baksteen. Maar waarom blijft baksteen zo populair? In deze blog zetten we alle voordelen van bouwen met baksteen op een rij.

Baksteen is oerdegelijk

Wie in een bakstenen huis woont, zal het ongetwijfeld beamen. Baksteen is een uiterst stevig materiaal dat goed bestand is tegen extreme weersomstandigheden zoals stormen en minder gevoelig is voor vocht dan andere bouwmaterialen zoals hout. Die vochtbestendigheid is een stevige troef om te kiezen voor baksteen.

Baksteen is een uiterst stevig materiaal dat goed bestand is tegen extreme weersomstandigheden zoals stormen en minder gevoelig is voor vocht dan andere bouwmaterialen zoals hout.

Baksteen verhoogt je wooncomfort

Baksteen versterkt de isolerende werking van je huis. Dankzij de thermische inertie slaat baksteen zonnewarmte tijdens de dag langer op en geeft ze die warmte ’s avonds en ’s nachts langzaam vrij. Het gevolg: overdag blijft het langer koel in huis en ’s avonds en ’s nachts koelt het minder snel af.

Bouwen met baksteen staat garant voor een duurzame bouwoplossing.

Baksteen is duurzaam

Bouwen met baksteen staat garant voor een duurzame bouwoplossing. Vele fabrikanten produceren hun bakstenen lokaal en als ze bovendien Belgische klei gebruiken voor de productie kun je al helemaal spreken van een duurzaam materiaal. Zijn de bakstenen na vele jaren toch versleten? Dan zijn ze perfect recycleerbaar. Zo biedt baksteen niet alleen de garantie op een oerdegelijke bouwwijze, maar is het ook een perfect materiaal om te recycleren.

Ontdek het ruime aanbod baksteen van Wijckmans

Bij Wijckmans Bouwmaterialen vind je een uitgebreid gamma van kwalitatieve bakstenen. Onze gespecialiseerde medewerkers begeleiden je graag in je zoektocht naar de beste baksteen voor de realisatie van je droomwoning.

Kom snel langs in onze toonzaal en bekijk ons ruime assortiment!

Vorige

Kom alles
ontdekken in onze
showroom, maak
een afspraak of
vraag een offerte

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief of volg ons via social media.