LIEVER ÉCHT AFSPREKEN
MET ONZE SPECIALISTEN?

Trend: grote keramische tegels

Je bent ze vast al tegengekomen in interieurmagazines, op Pinterest of tijdens je zoektocht naar de ideale vloerbedekking: grootformaat tegels. De vraag naar bovengemiddelde tegelformaten is immers zo groot dat er op Europees niveau overleg gepleegd wordt over richtlijnen voor hun plaatsing. Vooral grote keramische tegels zijn bijzonder populair en inmiddels veel meer dan een trend. In deze blog verklaren we het succes en geven we een aantal nuttige tips mee voor wie graag grootformaat tegels wil plaatsen.

De mogelijkheden van grote keramische tegels

Keramische tegels zijn in het algemeen een geliefde keuze van veel mensen voor de afwerking van hun woonkamervloer, maar ook als buitentegels, voor de badkamer, als keukentegels of wandtegels. Keramische tegels hebben dan ook tal van voordelen. 

Aangezien ze gebakken worden en niet uitgehouwen, zoals natuursteen, kunnen ze gemakkelijk en zonder hoge kosten in verschillende formaten en met verschillende prints gemaakt worden. Daarnaast zijn ze nog eens krasbestendig doordat het materiaal hard en weinig poreus is. Je grote keramische tegels hebben dus ook relatief weinig onderhoud nodig.

De voordelen van grote (keramische) tegels

Grote keramische tegels hebben een onmiskenbare wauw-factor. Ze geven je vloer, wand of terras een strakke en luxueuze uitstraling en brengen tegelijk rust in de ruimte door hun formaat. Maar naast hun esthetische grandeur, hebben grootformaat tegels ook een aantal praktische pluspunten

Zo geven ze kleine kamers, zoals een compacte badkamer of toilet, alsnog een ruimtelijk gevoel. De meeste grote keramische tegels zijn ook relatief licht per vierkante meter en vragen minder voegwerk en voegmateriaal dan kleinere tegels.

 

Grote keramische tegels kiezen

Helemaal verkocht voor grote keramische tegels? Dan wacht je nog een aangename, maar belangrijke zoektocht naar de juiste grootte en stijl. Denk er om te beginnen aan dat je tegels door je huis gedragen en gemanoeuvreerd moeten worden. Kies ze dus ook niet te groot voor je doorgangen. De stijl en kleur kies je steeds in functie van de ruimte. Donkere vloertegels zorgen voor warmte en gezelligheid en zijn dus ideaal voor je woon- of slaapkamer. Lichtkleurige keramische tegels zorgen dan weer voor een licht en vergrotend effect en zijn dus zeer geschikt voor kleinere ruimtes, zoals een badkamer.
Weetje: een tegelplaat krijgt het ‘XL’-label van zodra deze minstens 1 m², dus 100 cm x 100 cm groot is. Vanaf 3 m² spreken we van ‘XXL’-tegels.

Vind de grote keramische tegels die je zoekt

Op zoek naar grootformaat tegels? In onze showroom in Ham kan je al onze vloeren van nabij komen bekijken, en krijg je indien gewenst persoonlijk advies van onze tegelspecialisten. Kom dus zeker eens langs of vraag meteen een offerte voor jouw grote keramische tegels aan via het contactformulier.

Vorige

Kom alles
ontdekken in onze
showroom, maak
een afspraak of
vraag een offerte

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief of volg ons via social media.