LIEVER ÉCHT AFSPREKEN
MET ONZE SPECIALISTEN?

Trends in gevelmaterialen

Een moderne gevelbekleding is een must voor de eigentijdse look van je woning. Welke materialen bepalen het uitzicht van je huis in 2020? Je leest er alles over in deze blog.

Nieuwe trends met tijdloze gevelmaterialen

Bij gevelmaterialen denk je wellicht in de eerste plaats aan metselwerk en dat is niet verwonderlijk. Een gevelbekleding uit baksteen blijft één van de populairste keuzes bij Vlaamse (ver)bouwlustigen. En dat is geen toeval, want deze klassieke baksteen biedt tal van nieuwe mogelijkheden. 

Een moderne gevelbekleding is een must voor de eigentijdse look van je woning.

Metselwerk zonder voegen is bijvoorbeeld een nieuwe trend die inmiddels veel navolging kent, zeker gezien zijn voordelen: de moderne uitstraling, het feit dat je gevel minder snel vuil oogt (want voegen worden sneller vuil dan steen). Bovendien zorgen open stootvoegen voor een uitstekende ventilatie van de spouw. Win-win!

Ook bij andere ‘traditionele’ gevelmaterialen zijn er innovaties op te merken. Leien worden volop heruitgevonden als gevelbekleding. Een nieuwe trend op dit gebied is het bekleden van dak en gevel met dezelfde of gelijkaardige leien, voor een monolithische look. Voor dit effect wordt soms ook gebruik gemaakt van kleidakpannen. Leien en kleidakpannen zijn minder dik en dus perfect om ruimte te besparen. Een belangrijke troef als de bouwmarges wat nipter zijn.

Die platen bestaan uit composietmateriaal dat opgebouwd is uit cement, cellulose en mineralen.

Eternit-gevelmaterialen voor een frisse wind

Kies je voor een moderne en eigentijdse toets? Dan bieden Eternit-gevelmaterialen heel wat mogelijkheden om jouw woning eruit te laten springen. Behalve sidings zijn ook de Equitone-platen dankbare gevelmaterialen. Die platen bestaan uit composietmateriaal dat opgebouwd is uit cement, cellulose en mineralen.

Het perfecte gevelmateriaal om te verzagen in elk gewenst formaat. En ook in de ontwerpfase zijn Eternit-gevelmaterialen een onuitputtelijke bron voor nieuwe inspiratiemogelijkheden. Op zoek naar een strak en modern design? Dan komen deze materialen als een geschenk uit de hemel. Zo zijn ze ook perfect geschikt voor de uitwerking van de ingewikkeldste geveldesigns met de meest uiteenlopende patronen.

 

Op zoek naar geschikte gevelmaterialen voor je (ver)bouw?

Vraag advies! Ga je bouwen of renoveren en wil je zeker zijn dat je de juiste gevelmaterialen kiest? Dan is het aangeraden om samen te zitten met iemand die hier ervaring mee heeft en goed kan inschatten hoe bepaalde gevelbekleding er op jouw woning gaat uitzien. Onze specialisten in buitenafwerking staan steeds paraat om je vragen te beantwoorden of vrijblijvend advies te geven. Stel ons al je vragen via de contactpagina.

Vorige

Kom alles
ontdekken in onze
showroom, maak
een afspraak of
vraag een offerte

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief of volg ons via social media.