LIEVER ÉCHT AFSPREKEN
MET ONZE SPECIALISTEN?

Keramische dakpannen kiezen doe je zo

De juiste dakbedekking is o zo belangrijk voor de uitstraling van je woning. De soort, stijl en kleur van je dakpannen kunnen de architectuur helemaal vervolmaken, of juist ontsieren. Daarom helpen we je in deze blog kiezen tussen verschillende types keramische dakpannen, één van de populairste dakbedekkingen in Vlaanderen.

Wat hebben keramische dakpannen dat andere dakbedekking niet heeft?

Een plat dak is mooi, maar een schuin dak met dakpannen heeft tal van voordelen. Items die je beter niet licht aan de kant schuift. Het is veel onderhoudsvriendelijker, aangezien water en vuiligheid er zo van afglijden. Daarnaast zijn de esthetische mogelijkheden haast eindeloos, dankzij de grote diversiteit in types, groottes en kleuren van dakpannen.

Keramische dakpannen zijn één van de populairste dakbedekkingen in Vlaanderen

Keramische dakpannen zijn in het bijzonder geliefd omwille van hun natuurlijke uitstraling en uitzonderlijke kwaliteit. In tegenstelling tot betonnen dakpannen, die zo’n dertig jaar meegaan, houden keramische dakpannen het gemakkelijk veertig jaar of langer uit. Het is dus zonder meer een goede investering. Bovendien zijn keramische dakpannen kleurvast en beperk je met de glazuurlaag algen en mosvorming.

 

 

Keramische dakpannen kiezen: met deze tips loopt het van een leien dakje

De kans is groot dat je keramische dakpannen het langer gaan uitzingen dan jij. Het is dus bijzonder belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Je zoekt ten eerste een tijdloze look, die volledig past bij jouw smaak en woning.
Op zoek naar een strakke uitstaling? Dan zijn platte dakpannen of tegelpannen misschien iets voor jou.
Op zoek naar een strakke uitstaling? Dan zijn platte dakpannen of tegelpannen misschien iets voor jou. Mag je dak best wat authenticiteit of zelfs een uitgesproken karakter hebben? Dan vind je bij de licht of sterk golvende keramische dakpannen ongetwijfeld je ding. Ook de kleur is heel persoonlijk, al vermijd je best lichte dakpannen op een donkere gevel en combinaties van verschillende uitgesproken kleuren (bv. zwart en rood, tenzij je gevelsteen ook beide kleuren bevat).

Ook op technisch vlak moet er overigens een match zijn tussen je dakpannen en je woning, om te voorkomen dat je dak bijvoorbeeld gaat lekken. Platte keramische dakpannen zijn vooral geschikt voor daken met een hellingsgraad van minstens 35°, tenzij ze voorzien zijn van ribben en sluitingen. Beschikt je dak over een aangepast onderdak dan kan je met platte pannen zelfs tot een hellingsgraad van 15° gaan.

 

Wil je meer weten over de verschillende types keramische dakpannen of ze met je eigen ogen bekijken? Kom dan zeker langs in onze showroom in Ham en laat je begeleiden door onze specialisten in dakbedekking. Wijckmans verkoopt onder meer stormbestendige keramische en eternit-dakpannen en levert in heel België. Waar wacht je nog op?

Vorige

Kom alles
ontdekken in onze
showroom, maak
een afspraak of
vraag een offerte

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief of volg ons via social media.