LIEVER ÉCHT AFSPREKEN
MET ONZE SPECIALISTEN?

Waterbesparing? Plaats een regenwaterput

Nu de zomers steeds langer en droger worden, leggen veel mensen graag een eigen watervoorraad aan. Op termijn vangt wellicht elke woning zijn eigen hemelwater op. Regenwater is dan ook de enige grondstof die gratis uit de lucht valt! In deze blog vertellen we waarvoor je het gebruikt, en wat je moet weten over de plaatsing van een regenwaterput.

Wat te doen met het water in mijn regenwaterput?

Regenwater is geen drinkwater, maar voor een groot deel van onze waterconsumptie is dat geen probleem. Zo kan je regenwater perfect gebruiken voor twee grote slokkoppen in het huishouden: het toilet en de wasmachine. Wassen met regenwater kost je zelfs minder wasmiddel, want – raar, maar waar - regenwater is doorgaans zachter dan leidingwater! 

Nu de zomers steeds langer en droger worden, leggen veel mensen graag een eigen watervoorraad aan.

Ook het kraantjeswater dat je gebruikt bij de schoonmaak van je huis of je auto, vervang je probleemloos door water uit je eigen regenwaterput. En je tuin? Die voelt zich natuurlijk prima bij een regenwaterdouche!

 

Wat kost een regenwaterput?

De prijs van je regenwaterput is afhankelijk van het volume en van het materiaal. Een betonnen regenwaterput is beduidend goedkoper dan één uit kunststof. Je regenwaterput verdient zich meestal in minder dan tien jaar terug. Bovendien wordt de aanleg van een regenwaterinstallatie in veel gemeentes met subsidies beloond. Dankzij de Premiezoeker van de Vlaamse Overheid ontdek je in een handomdraai of jij in aanmerking komt voor een toelage.

Een waterput installeren bij een bestaande woning is niet zo evident als bij een nieuwbouwwoning.

Een regenwaterput plaatsen bij een bestaande woning

Een waterput installeren bij een bestaande woning is niet zo evident als bij een nieuwbouwwoning. Maar het is wel perfect mogelijk! Omdat betonnen putten een specialiteit zijn van Wijckmans, hebben we steeds een regenwaterput met een optimaal volume voor jouw woning. Ook voor septische putten, installaties voor kleinschalige waterzuivering (IBA’s), controleputten en sterfputten ben je bij Wijckmans aan het juiste adres. Contacteer ons voor persoonlijk advies of een regenwaterinstallatie op maat.

Vorige

Kom alles
ontdekken in onze
showroom, maak
een afspraak of
vraag een offerte

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief of volg ons via social media.