LIEVER ÉCHT AFSPREKEN
MET ONZE SPECIALISTEN?

Wandtegels: trends en mogelijkheden

Tegeltje, tegeltje aan de wand, wie heeft de mooiste wandtegels van het land? Misschien jij wel binnenkort. Maar hoe kies je nu de beste wandtegels voor jouw bouw- of verbouwproject? Wat zijn de mogelijkheden en welke trends zijn er in wandtegelland? Wijckmans beantwoordt al je vragen in deze blog.

De mogelijkheden van wandtegels

Wandtegels worden al sinds jaar en dag gebruikt in wc’s, badkamers en als spatwand in de keuken. Logisch, want ze geven de kamer een onberispelijke uitstraling en zijn makkelijk in onderhoud. Tegenwoordig worden wandtegels echter steeds vaker gebruikt in andere ruimtes om een toffe blikvanger mee te creëren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een accentmuur met mooie keramische tegels in je woonkamer? Of kies je voor een kleurige mozaïek om de muren in de gang mee op te fleuren? De mogelijkheden zijn eindeloos!

 

 

Wandtegels: de trends

Helemaal trendy in 2020: zelliges, beter bekend als Marokkaanse tegels. Deze kleurrijke, vaak vierkante wandtegels zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en patronen en zijn dé manier om van jouw muur een echte eyecatcher te maken.

De mogelijkheden van wandtegels zijn eindeloos.
Dat kan en mag in 2020 trouwens ook met zeshoekige wandtegels. Deze originele vorm geeft je tegelwand meteen een unieke uitstraling. Ideaal voor de achterwand van de badkamer, de spatwand in je keuken of een accentje in de wc. Of hoe het kleinste kamertje soms het mooiste kamertje kan worden.
Een wandtegel is ideaal voor de spatwand in je keuken.

Tips bij het kiezen van de perfecte wandtegels

De zoektocht naar de perfecte wandtegel is niet altijd even makkelijk. Het belangrijkste is om goed na te denken over wat je precies van de tegel verwacht. Wil je weinig kuiswerk? Ga dan voor matte, keramische tegels. Wil je vooral een tegel die er lang mooi blijft uitzien? Kies dan voor wandtegels van 1ste keus. Maar de beste tip die we je kunnen geven?

Laat je bij de aankoop van al je tegels adviseren door de experten van Wijckmans. Kom langs in onze toonzaal, dan zoeken we samen de juiste wandtegel uit voor jouw (ver)bouwproject!
Vorige

Kom alles
ontdekken in onze
showroom, maak
een afspraak of
vraag een offerte

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief of volg ons via social media.