LIEVER ÉCHT AFSPREKEN
MET ONZE SPECIALISTEN?

Steenstrips: ideaal bij renovatie

Pas een woning gekocht en is de gevel niet helemaal jouw ding? Of is jouw woning toe aan een grondige renovatie van de gevel? Dan heb je diverse mogelijkheden om deze klus aan te pakken. Je kan bijvoorbeeld opteren voor een gevelrenovatie met steenstrips. Deze gevelbekleding is makkelijk te plaatsen en zeer authentiek. Lees snel verder!

Voordelen van steenstrips bij gevelrenovatie

  • Minimum aan ruimteverlies
  • Verschillende opties mogelijk: vb. baksteen, beton, natuursteen, gips en kunststof
  • Makkelijk te hanteren
  • Authentiek karakter
  • Perfect in combinatie met isolatie

 

Waarom kies je nu best voor steenstrips bij gevelrenovatie? Wel om verschillende redenen. Ze zijn bijvoorbeeld minstens 2 cm dik waardoor je een minimum aan ruimteverlies zal hebben. Bovendien zijn ze beschikbaar in allerlei texturen en vormen. Doordat je eventueel kan kiezen voor steenstrips in natuursteen zijn ze niet alleen ideaal als gevelbekleding, maar ook als wandbekleding.

Waarom kies je nu best voor steenstrips bij gevelrenovatie?
Daarnaast zijn ze makkelijk te hanteren en kan je ze eenvoudig op maat zagen. Hierdoor is een snelle plaatsing gegarandeerd. Maar dat is nog niet alles, want ze geven je woning een authentiek karakter. Als je ervoor kiest om te werken met steenstrips in baksteen lijkt het optisch alsof je een volwaardige bakstenen muur geplaatst hebt. Je ziet het verschil namelijk niet. Beloofd! Doe daar nog bij dat steenstrips goed te combineren zijn met isolatiepanelen en je snapt meteen waarom ze zo populair zijn. Wist je trouwens dat je steenstrips rechtstreeks op de gevel kan aanbrengen, maar ook gewoon op de isolatie? Als je de gevel gaat renoveren, investeer je dus best meteen in isolatie. Twee vliegen in één klap!
Wat kosten steenstrips?

De plaatsing van steenstrips

Allereerst zorg je ervoor dat de buitenmuur van je woning in goede staat is. Beschadigingen werk je dus best weg. Pas daarna kan je aan de slag met de steenstrips. Je plaatst ze trouwens eenvoudig met een speciale lijm. Daarna kan je de steenstrips nog voegen met voegmortel. Gebruik zeker houten profielen met een metselkoord tussen om ervoor te zorgen dat de strips netjes waterpas tegen de muur komen.

Let op: afhankelijk van de ondergrond van de gevel kunnen er extra werken nodig zijn. Onze specialisten helpen je hier graag bij verder!

Wat kosten steenstrips?

De kosten van een gevelrenovatie met steenstrips zijn zeer projectgebonden. Ze hangen af van verschillende factoren. Zijn er renovatiewerken nodig? Ga je ook isolatie aanbrengen? Van welke steen wil je strips laten maken? Dit speelt allemaal een rol bij het berekenen van de uiteindelijke kostprijs. Ook de lijm mag je niet vergeten te tellen. Kom gerust eens langs in onze showroom voor een offerte op maat van jouw woning. Bovendien geven we je er graag nog wat tips voor het renoveren van je gevel met steenstrips!

De kosten van een gevelrenovatie met steenstrips zijn zeer projectgebonden.
Vorige

Kom alles
ontdekken in onze
showroom, maak
een afspraak of
vraag een offerte

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief of volg ons via social media.