LIEVER ÉCHT AFSPREKEN
MET ONZE SPECIALISTEN?

Bakstenen kiezen: hoe doe je dat?

Als je jaren geleden in de straten rondliep, zag je gegarandeerd allemaal huizen met een rode gevel. Vandaag is dat niet meer het geval. De traditionele rode baksteen heeft plaatsgemaakt voor gevels met een uitgebreider kleurenpalet. Logisch, want bakstenen bepalen grotendeels de look van je woning. Maar hoe kies je nu de juiste bakstenen voor jouw huis? Wijckmans helpt.

Stap 1: Kies de kleur van je bakstenen

Volg bij het kiezen van je bakstenen in de eerste plaats je hart. Laat je leiden door je persoonlijke voorkeuren en kies een kleur die je mooi vindt. Hou wel in je achterhoofd dat de kleur van je bakstenen de prijs kan beïnvloeden. Zo zijn grijze bakstenen over het algemeen duurder dan rode. Het kleurenpalet van gevelstenen is momenteel erg uitgebreid. Je vindt dus zeker wat je zoekt. Een belangrijke tip: ga kijken naar referentiewoningen met jouw favoriete bakstenen. Je ziet de baksteen dan in natuurlijk licht waardoor je een beter beeld krijgt van het eventuele eindresultaat. Vraag hiervoor gerust referentielijsten op in onze toonzaal.

 

Stap 2: Formaat van bakstenen

Naast de kleur van de bakstenen kijk je ook naar het formaat. Dit is namelijk zeer bepalend voor het uitzicht van je gevel. Kleine bakstenen geven je gevel namelijk een klassieker uitzicht.

Hoe kies je nu de juiste bakstenen voor jouw huis? Wijckmans helpt.
Bij moderne woningen wordt er daarentegen vaak gekozen voor lange en platte stenen. Stem je keuze dus af op het effect dat je wil creëren. Natuurlijk vallen stenen met een traditioneel formaat per stuk goedkoper uit dan grotere bakstenen, maar na de plaatsing zou het prijsverschil per m² wel eens verrassend klein kunnen zijn.
Volg bij het kiezen van je bakstenen in de eerste plaats je hart.

Stap 3: De voeg van je bakstenen

Kleur en formaat gekozen? Perfect, dan rest je alleen nog de kleur van je voegen te kiezen om je gevel volledig af te werken. Ook de kleur van de voegen heeft een impact op de look van je woning. En die is misschien wel groter dan je denkt.

Een voeg van 1 cm is namelijk ongeveer 20% van het volledige oppervlak. Wij raden onze klanten daarom steeds aan om hier even bij stil te staan. Wil jij meer bakstenen zien? Dan kan je kiezen voor gelijmde gevelsteen.

 

Conclusie van het kiezen van bakstenen

Diverse factoren spelen een rol bij het vinden van de ideale gevelsteen. Naast kleur, formaat en voegtype speelt ook de manier van verwerken en de textuur nog een rol. Onze ultieme tip? Bekijk op de websites van leveranciers verschillende mogelijkheden. Stel een lijstje met favorieten op. Kom hiermee naar de toonzaal van Wijckmans en bekijk welke bakstenen jou over de streep trekken. Hou er ongeveer 3 over en ga referentieprojecten bezoeken. Prachtig eindresultaat gegarandeerd!

Vorige

Kom alles
ontdekken in onze
showroom, maak
een afspraak of
vraag een offerte

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief of volg ons via social media.