LIEVER ÉCHT AFSPREKEN
MET ONZE SPECIALISTEN?

Betonnen keerwanden in je tuin

Heb je hoogteverschillen in je tuin? Wil je zelf een niveauverschil creëren? Of wil je graag een speciale vijver aanleggen? Betonnen keerwanden zijn de ideale oplossing. Ze houden namelijk niet alleen water, maar ook grond tegen. Ideaal dus voor het oplossen van hoogteverschillen. Bovendien kunnen keerwanden veel meer dan je denkt. Je ontdekt er alles over in deze blogtekst!

Wat zijn keerwanden?

Keerwanden zijn elementen uit hout of beton. Door ze naast elkaar te plaatsen, vormen ze een muur. Meestal worden keerwanden gebruikt als grond- of waterkering. Hun voornaamste doel? Een stabiele barrière vormen tussen twee oppervlakten met hoogteverschil. Door hun grote gewicht en vochtvrije eigenschappen is dat namelijk kinderspel. Keerwanden komen trouwens voor in U-, L- of T-vorm en zijn in verschillende hoogtes verkrijgbaar. 

Betonnen keerwanden zijn de ideale oplossing.
Betonnen keerwanden bestaan op hun beurt uit gewapend beton en hebben een gladde afwerking. Bovendien zijn ze gemakkelijk te plaatsen. Hang daar nog een aangenaam prijskaartje aan vast en je weet meteen waarom ze zo populair zijn.
Keerwanden kunnen nog veel meer dan alleen niveauverschillen wegwerken.

Multifunctionaliteit van keerwanden

Maar keerwanden kunnen nog veel meer dan alleen niveauverschillen wegwerken. Zo zijn keermuren bijvoorbeeld nuttig om je tuin mee aan te leggen, een geluidsscherm te vormen, industriële domeinen af te zonderen, oevers te versterken en zelfs zwembaden en (zwem)vijvers mee aan te leggen.

Het zijn kortom elementen met veel toepassingsmogelijkheden. Wist je trouwens dat je met betonnen keerwanden ook zelf hoogteverschillen kan creëren in je tuin? Zo kan je het oppervlak visueel vergroten en natuurlijk ook optimaal benutten. Keermuren zorgen op die manier voor een speels effect in de tuin. Alleen maar voordelen dus!

Waarom kiezen voor betonnen keerwanden?

De voornaamste reden om te kiezen voor betonnen keerwanden schuilt zich natuurlijk in de sterkte van beton. Ze kunnen namelijk tegen alle weersomstandigheden en de elementen zullen niet snel omwaaien of verzakken. Sneeuw, ijs, regen, maar ook extreme hitte vormen dus geen probleem. Daarnaast zijn betonnen keerwanden milieuvriendelijk en erg duurzaam.

Keerwanden zijn elementen uit hout of beton.
Maar dat is nog niet alles, want ze hebben ook weinig onderhoud nodig. Dit maakt betonnen keerwanden dan ook zeer geliefd bij tuinliefhebbers. En nee, ze hoeven helemaal niet lelijk of saai te zijn. Je kan ze namelijk bekleden met natuursteen of steenstrips, of je kan ze verven of gewoon met planten laten begroeien. Zo vormen ze op hun beurt voor een blikvanger in je tuin! Nu alleen nog een keertje langskomen bij Wijckmans om de plaatsing te regelen. Tot snel.
Vorige

Kom alles
ontdekken in onze
showroom, maak
een afspraak of
vraag een offerte

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief of volg ons via social media.