BESTE KLANTEN

Omwille van de recente COVID-maatregelen is de toonzaal enkel op afspraak geopend. Afspraken kunnen gemaakt worden via 013/66.10.21.

Afhalingen en bestellingen zijn nog steeds mogelijk in de toonzaal, via het bestelformulier, bestelling@wijckmans.be of op 013/66.10.21. Leveringen blijven plaatsvinden volgens de afgesproken timing.
ZWARTENHOEKSTRAAT 1
3945 HAM

T 013 66 10 21
LIEVER ÉCHT AFSPREKEN
MET ONZE SPECIALISTEN?
LIEVER ÉCHT AFSPREKEN
MET ONZE SPECIALISTEN?

De vele voordelen van een regenwaterput

Wist je dat regen ook een zonnige kant heeft? In België regent het meer wel dan niet, dus je kan er maar beter gebruik van maken. Hoe? Door een regenwaterput te installeren. Bijna de helft van je maandelijkse waterverbruik kan vervangen worden door regenwater en dat scheelt natuurlijk op je waterfactuur. Lees snel verder en ontdek alle voordelen van regenwaterputten!

Is een regenwaterput verplicht?

Overweeg je een nieuwbouwwoning of ga je herbouwen? Dan kan je er niet omheen. Een regenwaterput is namelijk verplicht sinds januari 2014. De regering heeft dit opgelegd om bij te dragen aan een beter waterbeheer en een kleinere kans op overstromingen te creëren in het dichtbebouwde België. Wist je dat het volume van de regenwaterput minstens 5.000 liter moet bedragen bij eengezinswoningen? Raadpleeg vóór de plaatsing zeker de dienst ruimtelijke ordening van je gemeente, want het is mogelijk dat er bij jou andere voorschriften en regels gelden.

Een regenwaterput is verplicht sinds januari 2014.

Een regenwaterput is een duurzame investering

Feit: gerecupereerd regenwater kan je niet drinken. Toch kan je er heel wat anders mee doen. Waterverbruik zorgt namelijk voor hoge facturen. Door te investeren in regenwaterrecuperatie zijn die kosten meteen terug te dringen. Zo kan je bijvoorbeeld je toilet erop aansluiten, de tuin ermee besproeien en je woning of je auto ermee kuisen. Maar dat is nog niet alles, want ook je kleding kan je wassen met hemelwater en je kan er zelfs mee douchen als je de juiste filters gebruikt. Een gemiddeld gezin bespaart door een regenwaterput al gauw de helft op zijn waterfactuur. Van een duurzame investering gesproken!

Er bestaan twee soorten regenwaterputten: kunststof en beton.

Een regenwaterput uit beton

Er bestaan twee soorten regenwaterputten: kunststof en beton. Wij zweren bij Wijckmans bij de betonnen regenwaterput. Waarom? Omdat ze goedkoper zijn, ze kant-en-klaar worden aangeleverd, ze minder gevoelig zijn voor opwaartse druk van grondwater en ze het zurige regenwater goed neutraliseren. Beton is daarom zeer geschikt om het regenwater te bewaren.

Zijn er premies voor het plaatsen van een regenwaterput?

Ja! Aangezien een regenwaterput ervoor zorgt dat we op een duurzame manier omgaan met water delen zowat alle Vlaamse gemeenten subsidies uit voor de plaatsing van een regenwaterput. Bekijk zeker de website Premiezoeker of ga eens langs bij je gemeente om alle premies en voorwaarden te weten te komen.

Op een regenwaterput kan je rekenen!

Installeer er dus snel eentje en haal vanaf nu voordeel uit regen. Meer info of nog vragen? Kom langs bij Wijckmans! Wij hebben gegarandeerd de perfecte regenwaterput voor jou en je gezin.

Wij hebben gegarandeerd de perfecte regenwaterput voor jou en je gezin.
Vorige

Kom alles
ontdekken in onze
showroom, maak
een afspraak of
vraag een offerte

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief of volg ons via social media.