BESTE KLANTEN

Vanaf 4 mei is onze toonzaal terug open OP AFSPRAAK. Een afspraak kan je maken via de website, info@wijckmans.be of 013/66.10.21. Voor uw en onze gezondheid vragen we om de aangegeven richtlijnen strikt te volgen. Bestellen kan nog steeds via het bestelformulier, bestelling@wijckmans.be of op 013/66.10.21.
ZWARTENHOEKSTRAAT 1
3945 HAM

T 013 66 10 21
LIEVER ÉCHT AFSPREKEN
MET ONZE SPECIALISTEN?
LIEVER ÉCHT AFSPREKEN
MET ONZE SPECIALISTEN?

Tijd voor nieuwe badkamertegels

Dateren jouw badkamertegels nog uit de tijd van je grootouders? Of ben je dat hippe kleurtje in je badkamer nu toch wel beu gezien? Check. In dit artikel zetten we wat tips op een rijtje voor wanneer het tijd is voor nieuwe badkamertegels. 

Welke badkamertegels kiezen?

Wist je dat keramische tegels één van de meest gebruikte materialen zijn in de badkamer? Doordat ze gemakkelijk te reinigen zijn, waterdicht zijn en beschikbaar zijn in diverse kleuren en formaten zijn ze nog steeds erg populair. Maar hoe spot je nu de perfecte badkamertegel voor jouw badkamer? Ga steeds voor badkamertegels met een hoge slipweerstand. Je wil niet vallen wanneer je uit je bad of je douche stapt, toch? Maak daarnaast een plan van je badkamer en breng het kleurenpatroon van de ruimte in beeld. Zorg dat je weet welke stijl jouw badkamer mag uitstralen. Pas dan zal je jouw droom-badkamertegels kunnen uitkiezen.

 

Formaat van de badkamertegels

Badkamertegels zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en groottes. Hoe kies je? Dat hangt van je persoonlijke voorkeur af.

Dateren jouw badkamertegels nog uit de tijd van je grootouders?

Sta er even bij stil, want het formaat van de badkamertegels zal grotendeels de stijl van je badkamer bepalen. Ga je voor mozaïektegels? Dan creëer je een tijdloze badkamer. Deze kleine tegels worden vaak gekozen omdat ze zowel als wand- als vloertegel geschikt zijn. Toch liever grote tegels? Dat kan! Of je combineert gewoon de verschillende soorten badkamertegels om meer sfeer te scheppen, natuurlijk.

 

Hoe plaats je badkamertegels?

Zodra je de badkamertegels gekozen hebt, ga je aan de slag met het plaatsen ervan. Hierbij speelt het voegmateriaal en de lijm een belangrijke rol. Als je de tegels zelf wil leggen, investeer je best in allerlei werkmateriaal.
In dit artikel zetten we wat tips op een rijtje voor wanneer het tijd is voor nieuwe badkamertegels.
Denk aan tegellijm, een tegelsnijder, een rubberen hamer, enzoverder. De wijze van plaatsing hangt trouwens af van het type tegel. Je vraagt hiervoor dus best informatie in onze toonzaal. Laat je de badkamer tegelen door een expert? Vraag dan een totaalprijs op en zorg zeker dat lijm en voegsel inbegrepen zijn. Is jouw woning trouwens ouder dan 10 jaar? Dan betaal je maar 6% btw op het materiaal als de vloerder alles factureert. Handig toch!

Badkamertegels alom

Met je badkamer kan je dus heel wat kanten op. Wandtegels zijn en blijven een klassieker, maar door de grote keuze aan materialen, groottes en kleuren kan je er perfect je eigen stijl aan geven. Bovendien heeft de plaatsingswijze een invloed op het ruimtegevoel van je badkamer. Weet je nog steeds niet welke badkamertegels geschikt zijn voor jouw project? Kom langs in onze toonzaal. Wij denken graag met je mee.

Vorige

Kom alles
ontdekken in onze
showroom, maak
een afspraak of
vraag een offerte

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief of volg ons via social media.