LIEVER ÉCHT AFSPREKEN
MET ONZE SPECIALISTEN?

Welk afvalwater via septische put?

Een septische put zorgt voor de organische afbraak en afvoer van je afvalwater. Daarbij is het belangrijk dat de put correct is aangesloten en het juiste afvalwater bevat. In deze blog verneem je er alles over.

Wat is een septische put?

Alle afvalstoffen verlaten je woning via de afvoerbuizen richting septische put. In die put komt al het afvalwater samen. De vloeibare delen stijgen naar omhoog en worden afgevoerd via de riolering. Dankzij de biologische werking van de septische put zullen ook de vastere delen in het afvalwater na verloop van tijd vloeibaar worden en langs dezelfde weg naar de riolering lopen.

Laat alleen het correcte afvalwater afleiden naar je septische put.

Septische put en openbare riolering

Hou altijd voor ogen dat je alleen toiletwater in je septische put laat terechtkomen. Het andere afvalwater mag pas voorbij de put naar de riolering gaan. Zo vermijd je de insijpeling van zepen in je septische put die de biologische werking ervan kunnen verstoren.

 

Sinds 2016 moeten niet alleen woningen die niet zijn aangesloten op de openbare riolering over een septische put beschikken. Ook nieuwbouwwoningen moeten sinds dan een put hebben. Renoveer je een bestaande woning die al een septische put had bij aanvang van de renovatie? Dan moet je huis ook na de verbouwing over een septische put beschikken.

Met een septische put voer jij je afvalwater op een correcte wijze af.

Septische put tijdig ruimen

Zeker wanneer je woning niet is aangesloten op het openbare rioleringsnet doe je er goed aan om je septische put tijdig te laten ruimen. Zo vermijd je problemen aangezien de septische put in dat geval trager werkt. Merk je dat de septische put voor meer dan de helft is gevuld? Laat de ruimingsdienst dan zo snel mogelijk komen. Zorg er wel voor dat de put niet volledig wordt leeggehaald. Zo blijven er nog voldoende afvalstoffen over en komt het biologische afbraakproces snel weer op gang.

Septische put uit eigen productie

Bij Wijckmans in Ham produceren we zelf onze septische putten. Dankzij onze eigen betoncentrale beschikken we over alle materialen en expertise om betonputten op maat van jouw project te produceren. Septische, regenwater- en andere betonputten nodig? Kom dan snel langs in onze toonzaal en win alle informatie in die je nodig hebt. Onze medewerkers helpen je graag verder.

 

Vraag meer informatie over septische putten.

Vorige

Kom alles
ontdekken in onze
showroom, maak
een afspraak of
vraag een offerte

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief of volg ons via social media.