LIEVER ÉCHT AFSPREKEN
MET ONZE SPECIALISTEN?

Welke isolatieplaten bestaan er?

Isolatieplaten zijn een dankbaar isolatiemateriaal dat geschikt is voor vele toepassingen. In deze blog overlopen we de vier types isolatieplaten die beschikbaar zijn, zodat je alle info hebt om een goede keuze te maken.

Waarom isolatieplaten?

Isolatieplaten vormen een drukvast isolatiemateriaal dat je kunt gebruiken voor de isolatie van wanden en muren. Bovendien lenen isolatieplaten zich ook bijzonder goed om schuine daken te isoleren en kunnen ze ook worden gebruikt voor de isolatie van vloeren. Dankzij het tand-groefsysteem passen de platen bovendien naadloos in elkaar waardoor ze mooi aansluiten en er geen koudebruggen optreden.

Met isolatieplaten ga je voor een maximale isolatiewaarde.

Ben je op zoek naar de meest geschikte isolatieplaten voor jouw project? Dan is het goed om te weten dat er vier soorten isolatieplaten bestaan. Je hebt de keuze uit PIR, PUR, XPS en EPS:

 

  • PIR: Wil je een plat dak of een spouwmuur isoleren? Dan zijn PIR-platen een goede optie. Dankzij de goede thermische eigenschappen, levert zelfs een dunne plaat nog altijd een goede isolatiewaarde. Het grote voordeel van PIR: de harde schuimstofplaten zijn goed brandwerend en bestaan uit een dampdichte laag aan de beide zijden van de platen.

 

  • PUR: PUR-platen zijn een van de meest gebruikte isolatieplaten. Deze polyurethaan-panelen zijn zeer geschikt voor de isolatie van vloeren en spouwmuren. Wist je trouwens dat PUR ook beschikbaar is in schuimvorm waardoor je een nagenoeg perfecte isolatielaag krijgt.

 

  • XPS: XPS-isolatieplaten zijn de perfecte polyvalente isolatiematerialen waarmee je vloeren, spouwmuren, daken en gevels isoleert door gebruik te maken van deze drukvaste platen. Ze zijn ongevoelig aan vocht waardoor ze ook geschikt zijn voor kelderbouw.

 

  • EPS: EPS-isolatieplaten bestaan uit polystreen en zijn daardoor uiterst licht. Hun grote troef is dan ook het gebruiksgemak wat deze isolatieplaten perfect geschikt maakt voor isolatie van woningen en gebouwen en dit zowel voor muren, vloeren als daken.

Kies de juiste isolatieplaten!

Heb je het moeilijk om de juiste isolatieplaten te selecteren voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject? Dan staan de ervaren Wijckmans-medewerkers je graag bij in de keuze voor de isolatieplaten die het beste beantwoorden aan de vereisten van jouw project.

 

Meer weten over isolatieplaten? Neem dan snel contact met ons op!

Vorige

Kom alles
ontdekken in onze
showroom, maak
een afspraak of
vraag een offerte

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief of volg ons via social media.