LIEVER ÉCHT AFSPREKEN
MET ONZE SPECIALISTEN?

Dakpannen of leien? Wij helpen je 

Dakpannen of leien: vele bouwers en renoveerders komen vroeg of laat voor die keuze te staan. In deze blog belichten we de troeven van dakpannen en leien. Zo kun jij een weloverwogen selectie maken.

Dakpannen of leien: elk zijn troeven

Of je voor dakpannen of leien kiest, hangt vaak ook af van je persoonlijke voorkeur en staat dus los van de eigenschappen van dakpannen of leien. In het algemeen kunnen we stellen dat leien een authentieke natuurlijke uitstraling weergeven en dat dakpannen een iets goedkoper alternatief vormen met een breder gamma aan mogelijkheden.

Dakpannen of leien: vele bouwers en renoveerders komen vroeg of laat voor die keuze te staan.

Dakpannen of leien: authenticiteit en levensduur

Is de uitstraling van je woning eerder natuurlijk te noemen? Dan sluiten leien vaak net iets beter aan bij de algemene look van je woning. De levensduur van leien en pannen hangt niet enkel af van het type maar ook van de omgeving waar ze liggen. Gemiddeld genomen kunnen we zeggen dat kleidakpannen makkelijk 50 jaar standhouden. Kies je voor natuurleien? Dan mag je rekenen op een levensduur van 75 à 100 jaar.

Heb je het moeilijk om te kiezen tussen dakpannen of leien?

Dakpannen of leien: wat met zonnepanelen?

Alsmaar meer mensen kiezen voor duurzame verwarmingsoplossingen. Een installatie met zonnepanelen is dan vaak een goede optie. Op een leiendak laat je probleemloos zonnepanelen installeren, terwijl dat op een dak met dakpannen wat moeilijker is. Door het extra werk dat nodig is om de zonnepanelen goed te bevestigen op een dak met dakpannen, zal de installatie van zonnepanelen op een dergelijk dak duurder uitvallen.

Dakpannen of leien: kijk naar je dakstructuur

Heef je woning een eerder lichte dakstructuur? Dan kies je beter voor leien. Die zijn lichter en belasten je dakgebinte dan ook minder dan dakpannen. Een ander voordeel dat leien je bieden: je kunt ze doortrekken naar je gevel – of delen ervan. Want leien zijn ook geschikt als gevelbekleding.

 

Dakpannen of leien: Wijckmans adviseert deskundig

Heb je het moeilijk om te kiezen tussen dakpannen of leien? Dan roep je beter de hulp in van een professionele partner. Bij Wijckmans luisteren we naar jouw verhaal en peilen we naar je voorkeuren en de kenmerken van je woning. Op basis van die informatie adviseren we jou de beste dakoplossing voor jouw woning.

Dakpannen of leien: kom snel langs in onze toonzaal en maak je keuze!

Vorige

Kom alles
ontdekken in onze
showroom, maak
een afspraak of
vraag een offerte

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief of volg ons via social media.