LIEVER ÉCHT AFSPREKEN
MET ONZE SPECIALISTEN?

Zelf aan de slag met isolatie

Je woning degelijk isoleren, is een must. Niet alleen voor het positieve effect ervan op je energiefactuur, maar ook om onze gezamenlijke klimaatambities waar te maken. Maar hoe ga je zelf aan de slag met isolatie? Deze blog lezen, is alvast een goed begin!

Isolatie moet luchtdicht zijn

Wil jij je huis maximaal isoleren? Dan start je best met de fundamentele elementen zoals het dak, de muren en de vloer. Dakisolatie breng je relatief eenvoudig zelf aan. Daarbij is het wel van belang om een goede inschatting te maken van de hoeveelheid isolatiemateriaal die je daarvoor nodig hebt. Vele isolatieproducenten bieden daarom een handige calculator aan. Die vind je eenvoudig op hun website.

Hoe ga je zelf aan de slag met isolatie?

Bezint eer ge begint. Dat gezegde geldt zeker ook voor isolatie. Want een goede isolatie moet luchtdicht zijn. Alleen zo vermijd je warmteverliezen en verhoog je je wooncomfort. Je isolatie zorgvuldig afwerken met een dampscherm dat je bevestigt met speciale tape is dan ook de boodschap. Niet zeker of het je lukt om je dak deskundig te isoleren? Schakel dan de hulp in van een vakman. De overheidspremies voor isolatie liggen trouwens vaak hoger wanneer jij je isolatie door een erkende installateur laat plaatsen.

 

Isolatieplaten op maat

Voor de isolatie van binnenwanden gebruik je best isolatieplaten die je op maat snijdt en zo naadloos doet aansluiten tussen de alu-profielen voor je binnenwand. Zorg ervoor dat je de platen net iets breder uitsnijdt. Zo sluit de isolatie overal even nauw aan en vermijd je kieren. Werk het geheel af met gipsplaten die je aan weerszijden tegen de profielen bevestigt. Ook hier geldt: twijfel je aan je klusvaardigheden? Dan besteed je de isolatiewerkzaamheden beter uit aan een specialist.

Ben je op zoek naar isolatiematerialen en professioneel advies voor een deskundige plaatsing van je isolatie?

Kleine isolatieklusjes

Soms schuilen isolatievoordelen ook in kleine hoekjes en bieden kleine ingrepen al een mooi voordeel. Kieren afdichten met een isolerende siliconenlaag of weerkaatsende radiatorfolie aanbrengen achter je verwarmingsradiatoren zijn alvast twee eenvoudige voorbeelden. Ook met buisisolatie die je eenvoudig bevestigt aan verwarmingsbuizen behaal je een mooie energiewinst.

Vraag isolatieraad!

Ben je op zoek naar isolatiematerialen en professioneel advies voor een deskundige plaatsing van je isolatie? Onze Wijckmans-specialisten staan je bij met raad en daad. Meer weten? Neem dan snel contact met ons op.

Vorige

Kom alles
ontdekken in onze
showroom, maak
een afspraak of
vraag een offerte

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief of volg ons via social media.