LIEVER ÉCHT AFSPREKEN
MET ONZE SPECIALISTEN?

Siergrind in je tuin

Op zoek naar de juiste bouwmaterialen voor je buitenafwerking? Misschien overweeg je wel om een oprit, pad of terras aan te leggen in siergrind. Het materiaal biedt dan ook tal van voordelen ten opzichte van klinkers, kasseien, beton of andere bouwmaterialen. We zetten enkele voordelen voor je op een rijtje en benoemen de aandachtspunten die belangrijk zijn bij de aanleg en het onderhoud van je siergrind.

Siergrind: meer dan alleen sierlijk

Siergrind is een soort van natuursteen, dat gewonnen wordt uit de zee, rivier of bergen, en bestaat in talloze kleuren en korrelgroottes. Het is dus een geschikt materiaal voor verschillende bouwstijlen en is gemakkelijk aan te passen aan de andere facetten van je buitenafwerking. Je vindt siergrind in vele verschillende prijsklassen. Het heeft een elegante en luxueuze uitstraling en breekt niet onder grote gewichten of door de vrieskou.

Siergrind is een soort van natuursteen en bestaat in talloze kleuren en korrelgroottes.
Ben je fan van siergrind op je oprit of tuinpad? Met siergrind heb je geen last van gladheid en het materiaal is bovendien een pro in de verwerking van grote waterhoeveelheden. De drainagecapaciteiten van grind overtreffen ver die van de meeste andere bouwmaterialen. Het is ook nog eens duurzaam, want de steentjes gaan lang mee en zijn perfect herbruikbaar, bijvoorbeeld voor een nieuw paadje in je eigen tuin. Last but not least is siergrind snel en eenvoudig aan te leggen. De plaatsing is niet zo arbeidsintensief en het vereist natuurlijk ook minder geduld dan wachten op een gazon dat moet groeien.
Met siergrind heb je geen last van gladheid en het materiaal is bovendien een pro in de verwerking van grote waterhoeveelheden.

Aandachtspunten bij het aanleggen van een terras, oprit of pad in siergrind

Er zijn dus sterke argumenten om met siergrind aan de slag te gaan in je tuin. Voor een optimaal resultaat op lange termijn, zijn er wel enkele puntjes die je best in acht neemt. Houd er ten eerste rekening mee dat bladeren moeilijk van je grindpad te vegen zijn.

Bij nat weer vergaan ze overigens vanzelf, maar dit proces kan een invloed hebben op de kleur van je steentjes. Daarom leg je siergrind liever niet naast een rij grote bomen. Daarbuiten is er juist weinig onderhoud aan. Onkruid houd je op afstand met grindmatten of een antiworteldoek. Zorg tot slot voor een goede fundering van je oprit in siergrind en zorg ervoor dat hij is afgekant, zodat het grind niet verspreid geraakt bij het op- en afrijden. Ben je overtuigd of wil je extra tips? Bezoek ons buitentoonpark in Ham of contacteer ons voor persoonlijk advies, of om een bestelling te plaatsen natuurlijk. Je siergrind kan afgehaald of geleverd worden, los of in Big-Bags.
Vorige

Kom alles
ontdekken in onze
showroom, maak
een afspraak of
vraag een offerte

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief of volg ons via social media.