LIEVER ÉCHT AFSPREKEN
MET ONZE SPECIALISTEN?

Tips: Zo onderhoud je jouw vloer

Loop jij graag op je blote voeten rond in huis? Dan reinig jij vast regelmatig je vloer. Zand en vuil wil je niet aan je voeten hebben, toch? Aangezien elk type vloer een ander soort onderhoud vraagt, geven we je graag wat tips voor het onderhouden van je vloer.

Schoonmaken van de keramische vloer

Natuurlijk wil je jouw keramische tegels zo lang mogelijk proper en mooi houden. Hiervoor gebruik je best zo neutraal mogelijke schoonmaakproducten. Meng de schoonmaakmiddelen altijd met lauw water en geef de vloer wekelijks een kleine schoonmaakbeurt. Spoel achteraf nog eens grondig na met warm water.

Natuurlijk wil je jouw keramische tegels zo lang mogelijk proper en mooi houden.
Zo blijven je keramische vloertegels het langst mooi. Snel, gemakkelijk én duurzaam. Wijckmans heeft trouwens een ruim assortiment producten om je keramische vloer te reinigen.
Aangezien elk type vloer een ander soort onderhoud vraagt, geven we je graag wat tips voor het onderhouden van je vloer.

Hoe onderhoud je een laminaatvloer?

Gebruik een stofzuiger met zachte borstels om het vuil weg te halen. Reinig ook minstens één keer per maand het laminaat met water. Gebruik hiervoor een mild reinigingsmiddel speciaal voor laminaat. Vergeet niet regelmatig de vod uit te spoelen en droog op het einde je vloer met een microvezeldoek. Zo verkrijg je het beste resultaat.

 

Je parketvloer reinigen

Om blootsvoets op je parketvloer rond te lopen, is wekelijks onderhoud een must. Hoe? Maak de vloer vrij van zand en vuil door te stofzuigen of te vegen. Tip: leg zeker een mat aan iedere deur om te vermijden dat je vuil van buiten mee naar binnen brengt. Daarna kan je de parketvloer poetsen met een natuurlijke zeep voor parket die je mengt met water.

Wring je vod telkens lichtjes droog voordat je dweilt. Werd er met vloeistoffen gemorst op je parket? Verwijder deze vlekken dan onmiddellijk. Minstens één keer per jaar geef je je parketvloer ook een grote onderhoudsbeurt. Gebruik hiervoor een intensieve houtreiniger, speciaal voor parket. PS Onderhoudsproducten voor parket verkrijgbaar bij Wijckmans!

Onderhoud van je natuursteen vloer

Een natuursteen vloer is gemakkelijk te onderhouden. Gewoon even stofzuigen, de vloer dweilen, en klaar. Je kan ook een reinigings- of verzorgingsproduct aan het water toevoegen. Welk product moet je gebruiken? Dat hangt natuurlijk af van het type natuursteen. Vraag dus zeker even na bij onze specialisten welk product geschikt is voor het reinigen van je vloer. En ja, het gebruiken van bruine zeep om een natuursteen vloer te reinigen mag, maar overdaad schaadt.

Een natuursteen vloer is gemakkelijk te onderhouden.
Vorige

Kom alles
ontdekken in onze
showroom, maak
een afspraak of
vraag een offerte

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief of volg ons via social media.