Wij blijven bereikbaar.

Ook tijdens de wegenwerken aan de Staatsbaan! Volg de omleiding vanuit richting Tessenderlo.
ZWARTENHOEKSTRAAT 1
3945 HAM

T 013 66 10 21
LIEVER ÉCHT AFSPREKEN
MET ONZE SPECIALISTEN?
LIEVER ÉCHT AFSPREKEN
MET ONZE SPECIALISTEN?

Heerlijk relaxen op jouw eigen terras

Kan jij niet wachten tot je buiten van een heerlijke cocktail kan genieten? Dat begrijpen wij volledig! Maar heb je nog geen terras of is je oude terras dringend aan vervanging toe? We geven je in deze tekst wat tips waar je best rekening mee houdt bij de aanleg ervan. Zo ontspan jij binnen de kortste keren in jouw tuin, weg van alle drukte en badend in het zonlicht.

Een eigen terras, een plek onder de zon

Wist je dat het uitzicht op groen werkt tegen stress en vermoeidheid? Uit onderzoek blijkt dat een tuin belangrijker is dan ooit. Door meer tijd in je tuin te spenderen, krijg je sneller een gevoel van rust en ontspanning. Zorg er dus voor dat je dichter bij de natuur kan zijn. Een tip? Creëer verschillende zitplekjes in je tuin. Een terras is er eentje van!

 

Mogelijkheden bij een terras

Sta even stil bij jouw noden. Draait het bij jou voornamelijk om het decoratieve aspect of wil je liever een onderhoudsvriendelijk terras? Hoe groot mag de ruimte worden? En welke functie gaat jouw terras hebben? Je gebruikt namelijk beter geen natuursteen als je er telkens gaat barbecueën. Stel jezelf voldoende vragen voordat je op zoek gaat naar de ideale vloerbedekking voor jouw oase van rust.

Creëer verschillende zitplekjes in je tuin. Een terras is er eentje van!
De laatste jaren zijn keramische tegels populairder geworden, maar ook blauwe steen doet het nog steeds goed. De keuzemogelijkheden zijn dan ook erg ruim. Ben jij meer voor houten terrasplanken? Tegenwoordig bestaan er zelfs keramische tegels met houtmotief. De look van hout met de voordelen van tegels! Of waarom niet gewoon een combinatie van de twee? Jij kiest! Zie je door de terrasmogelijkheden het terras niet meer? Kom dan gewoon even langs in het toonpark van Wijckmans.
Vergeet vooral niet dat je terras een plaats moet zijn waar je tot rust kan komen.

Het terras is het verlengde van jouw woning

Je terras verdient dus evenveel aandacht als het interieur van je woning. Heb je eindelijk je beslissing gemaakt en weet je met welk materiaal je aan de slag wil? Dan kan je zelf de handen uit de mouwen steken of je terras laten aanleggen door een specialist. Is jouw terras alleen toe aan een grondige update? Ga dan voorzichtig te werk.

Vraag zeker raad aan een specialist over hoe je jouw tegels/houten planken best reinigt. Een expert van Wijckmans, bijvoorbeeld. En je tuinpad? Dat kan je aanleggen met klinkers, kasseien of met grind. Nog iets? Ja, achteraf richt jij jouw tuin gewoon in met de tuinmeubels en de bloemen en planten waar jij dol op bent.

 

Geniet in alle rust op je terras

Vergeet vooral niet dat je terras een plaats moet zijn waar je tot rust kan komen. Pottenkijkers of nieuwsgierige buren passen niet in dit plaatje. Werk je tuin daarom af met een geschikte omheining zodat jij in alle rust en privacy kan ontspannen na een lange werkdag. Veel plezier!

Vorige

Kom alles
ontdekken in onze
showroom, maak
een afspraak of
vraag een offerte

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief of volg ons via social media.