Wij blijven bereikbaar.

Ook tijdens de wegenwerken aan de Staatsbaan! Volg de omleiding vanuit richting Tessenderlo.
ZWARTENHOEKSTRAAT 1
3945 HAM

T 013 66 10 21
LIEVER ÉCHT AFSPREKEN
MET ONZE SPECIALISTEN?
LIEVER ÉCHT AFSPREKEN
MET ONZE SPECIALISTEN?

Tips voor het aanleggen van een oprit

Ben je aan het (ver)bouwen en wil je ook de oprit naar jouw smaak laten aanleggen? Super, maar smaak is niet het enige waarmee je rekening moet houden. Want eens de oprit er ligt, is het natuurlijk te laat. Gelukkig geeft Wijckmans je graag wat tips bij het aanleggen van je oprit!

Gebruiksgemak van de oprit

Bij het aanleggen van een nieuwe oprit wordt er voor de vorm en de ligging gekeken naar de plaats en oriëntatie van de garage en de toegangsmogelijkheden voor voertuigen. Daarnaast kijk je naar de grootte, want hoe groter de inrit hoe meer materiaal je nodig hebt. Ga je een bestaande oprijlaan vervangen? Let dan ook op de hellingsgraad van de oprit.

Ben je aan het (ver)bouwen en wil je ook de oprit naar jouw smaak laten aanleggen?
Foto: Marlux

Ten slotte kijk je naar de voertuigen die de oprit zullen betreden, want een gewone auto weegt relatief weinig tegenover een vrachtwagen. Je hebt bij zwaardere voertuigen daarom een andere ondergrond nodig.

Gelukkig geeft Wijckmans je graag wat tips bij het aanleggen van je oprit!

Let op: gladde oprit!

De fundering van je oprit moet natuurlijk stevig genoeg zijn. Hij wordt namelijk zwaar belast en als je hier geen rekening mee houdt, loop je de kans dat hij op termijn gaat verzakken of dat de klinkers/stenen zelfs gaan scheuren of breken. Kies daarom voor een onderfundering in betonpuin. Zorg ook dat de oprit goed gedraineerd is en hou rekening met voldoende afschot. Het water mag er niet op blijven staan, toch?
Zo bestaat er bijvoorbeeld een W-Drain Put. Deze plaats je onder de oprit. Hij vangt het water op en draineert het via de grond. Verzeker je ook dat de stenen of klinkers voldoende dik zijn om stevigheid te garanderen. Hou zeker in je achterhoofd dat sommige stenen in de winter glad zijn waardoor je kan uitglijden. En de plaatsing? Die laat je beter over aan specialisten. Het is vakwerk dat de nodige materiaalkennis en praktijkervaring vereist. Wil je toch zelf tewerk gaan? Laat je dan informeren door de specialisten van Wijckmans.

De stijl van je oprit

Zorg ervoor dat je oprit past bij de stijl van je woning en de omliggende partijen in steen, je tuinpad en/of terras bijvoorbeeld. Kasseien zijn erg traditioneel en passen goed bij landelijke woningen. Beton is daarentegen meer geschikt om te plaatsen bij modernere woningen. En kleiklinkers? Die doen het over het algemeen goed bij beide stijlen. Het belangrijkste is natuurlijk dat de oprit goed te belopen en te berijden valt. Weet je nog niet welke stijl je gaat kiezen? Geen probleem, laat je inspireren door de vele voorbeelden in ons toonpark. Kom dus zeker een keer langs!

Zorg ervoor dat je oprit past bij de stijl van je woning en de omliggende partijen in steen, je tuinpad en/of terras bijvoorbeeld.
Foto: Marlux
Vorige

Kom alles
ontdekken in onze
showroom, maak
een afspraak of
vraag een offerte

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief of volg ons via social media.