BESTE KLANTEN

Vanaf 4 mei is onze toonzaal terug open OP AFSPRAAK. Een afspraak kan je maken via de website, info@wijckmans.be of 013/66.10.21. Voor uw en onze gezondheid vragen we om de aangegeven richtlijnen strikt te volgen. Bestellen kan nog steeds via het bestelformulier, bestelling@wijckmans.be of op 013/66.10.21.
ZWARTENHOEKSTRAAT 1
3945 HAM

T 013 66 10 21
LIEVER ÉCHT AFSPREKEN
MET ONZE SPECIALISTEN?
LIEVER ÉCHT AFSPREKEN
MET ONZE SPECIALISTEN?

Laminaat of parket?

Ga je bouwen of renoveren? Dan is de keuze van je vloer erg belangrijk. Het gaat namelijk over een investering op lange termijn. Je interieur kan je nog gemakkelijk veranderen, maar je vloer ligt er normaal gezien jaren. Twijfel je tussen laminaat of parket? Lees dan snel verder.

Opbouw van laminaat en parket

Het grootste verschil tussen laminaat en parket is de opbouw van de vloer. Zo bestaan laminaatplanken altijd uit 4 lagen: de toplaag, de decoratielaag, de basislaag en de onderlaag. De transparante toplaag zorgt voor de duurzaamheid van het materiaal. En de decoratielaag? Die verzorgt het uitzicht van het laminaat.

Twijfel je tussen laminaat of parket?

Bij parket heb je twee soorten. Zo heb je samengesteld of half-massief parket dat bestaat uit verschillende houten onderlagen afgewerkt met een massieve eiken toplaag. Daarnaast heb je massief parket dat bestaat uit massief hout. Dat weet je dan ook al weer!

 

Hoe laminaat en parket monteren?

Als doe-het-zelver wil jij natuurlijk je eigen vloer plaatsen. De plaatsing van laminaat is dan ook erg eenvoudig. Je legt de planken zwevend op een ondervloer. De planken klikken in elkaar en rond de voegen voorzie je een uitzetvoeg. Deze dicht je af met plinten. Om parket te monteren heb je wat meer ervaring nodig. Afhankelijk van de ruimte wordt parket zwevend geïnstalleerd, gelijmd of zelfs genageld op de ondergrond. Toch heb je ook parketvloeren die afgewerkt zijn met een kliksysteem om ze eenvoudig te plaatsen. Nog niet gekozen?

Het grootste verschil tussen laminaat en parket is de opbouw van de vloer.

Laminaat en parket in combinatie met vloerverwarming

Zowel laminaat als parket kan je probleemloos combineren met vloerverwarming. Hou er bij laminaat wel rekening mee dat je een goede ondervloer plaatst om het rendement van de vloerverwarming niet te verlagen. Een massieve parketvloer samen met vloerverwarming kan, maar het parket zelf leggen, is in dat geval heel moeilijk. Parket kan door ongecontroleerde luchtvochtigheid en de verkeerde lijm namelijk vervormen. Vraag hiervoor hulp aan één van onze professionals! Je vindt hen in de showroom van Wijckmans.

Onderhoud van laminaat en parket

Ja, het klopt dat laminaat onderhoudsvriendelijk is. Gewoon stofzuigen en met een vochtige doek schoonmaken, meer niet. Parket is dat met aangepaste parketzeep ook. Als je deze consequent gebruikt, heb je je parketvloer voor het leven zonder ingrijpende behandelingen.

Vorige

Kom alles
ontdekken in onze
showroom, maak
een afspraak of
vraag een offerte

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief of volg ons via social media.