LIEVER ÉCHT AFSPREKEN
MET ONZE SPECIALISTEN?

Wat zijn predallen?

Predallen zijn niet meer weg te denken in een moderne bouwconstructie. Wat maakt deze duurzame betonplaten zo onmisbaar? In deze blog vind je alle antwoorden op die vraag.

De voordelen van predallen

Met predallen kies je voor betonnen allrounders. Ze zijn makkelijk plaatsbaar en overspannen een grote oppervlakte. Daardoor is er vaak minder bekisting nodig op de werf en liggen grotere oppervlakken in één moeite door helemaal dicht. Verder hebben predallen ook een uiterst hoge brandweerstand wat de veiligheid van de constructie ten goede komt. Bovendien heb je met predallen minder kans op scheurvorming en een grotere architecturale vrijheid.

Met predallen ga je voor een snelle plaatsing van betonplaten.

Predallen zijn praktisch

Met predallen kies je voor een praktische bouwoplossing. Dankzij hun relatief lichte gewicht kunnen predallen eenvoudig worden vervoerd. De aangepaste lengte en breedte van de betonplaten zorgt ervoor dat ze makkelijk geplaatst worden. De predallen zijn tot 3 meter breed waardoor er minder kraanbewegingen nodig zijn en de betonplaten sneller geplaatst worden. Er is ook minder voegwapening noodzakelijk. Al die zaken samen zorgen voor tijdwinst. En aangezien tijd ook geld is, bespaar je zo op plaatsingskosten.

Predallen zijn flexibel

Predallen kunnnen in de productiefase voorzien worden van de nodige uitsparingen. De ruwe bovenlaag van de predallen zorgt bovendien voor een betere hechting van het opstortbeton dat bovenop de predallen wordt aangebracht. In die opstortlaag is er meer dan voldoende ruimte voor het plaatsen van bijvoorbeeld leidingen van nutsvoorzieningen. Zo is de aannemer in staat om ze netjes weg te werken.

Meer weten over predallen?

Wil je meer weten over predallen? Dan kun je altijd terecht bij de bouwspecialisten van Wijckmans. Zij vertellen je alles over de troeven van predallen voor jouw bouwconstructie en staan je graag bij met de selectie van alle bouwmaterialen die nodig zijn voor de uitvoering van jouw droomproject.

 

Krijg je graag meer informatie over de voordelen van predallen? Neem dan snel contact met ons op!

Vorige

Kom alles
ontdekken in onze
showroom, maak
een afspraak of
vraag een offerte

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief of volg ons via social media.